12.07.2007 г., 8:50 ч.

ЛЪЖИ МЕ, ПИЯНИЦО 

  Поезия
920 0 9

Заведи ме в някой кръчма, дето
раздърпани пияници безпаметно ругаят
и безспирно наливат в чашата ми, нека
до край да се напия (уж за здраве).

И нека горчи в устата ми пенливо вино,
за да се забравя (да бъда миг в разсъмване).
Лъжи ме, пияницо, че мога да съм силна,
нищо, че всичко ще приключи, щом се съмне.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??