13.02.2008 г., 16:48 ч.

Любимите ти белоснежни ружи 

  Поезия
535 0 8

 

Родил съм се такъв, несъвършен -
да скривам чувствата си аз не мога.

И затова, когато бивах с теб,
изглеждах по-щастлив - дори от Бога!

Без логика са Божите дела.
И да я има - кой ще ти я каже?

Изпрати да те прибере смъртта -
та мене, гордия, да ме накаже!

О, ако някой, по-красив от мен,
да бе ми те отнел, за те люби!

Но не - сатрапът те отне със цел,
с единствената цел - да те погуби!

Не му достигат хиляди жени
от манастирите - красиви, здрави,

та моята единствена любов
отне - дано от алчност се задави!

В Деня на влюбените ще съм с теб!
Букет от рози мен не ми е нужен!

На гроба ти ще донеса букет -
любимите ти белоснежни ружи!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??