7.01.2008 г., 9:12 ч.

Любов - 2 

  Поезия
428 0 4
 

ЛЮБОВ?!

 

Беше млада, с име Любов.

Наивна, света непознала.

Бързащи хора пари не пестяха...

Тя си тръгна това надживяла.

 

Непродажна, а търсеща дом,

Любовта много хора намрази,

за да няма усмивки платени с пари,

святите чувства реши тя да пази.

 

А един богаташ с бедна душа,

че има любов - не знаеше даже?!

Мислеше той, че с много пари

истинска обич може да смаже...

 

Продаде имот - да си купи любов?!

Беше лъган десет минути!

Любовта, просто я нямаше там...

А пари - в кални чехли обути.

 

Тя остаря, но остана любов.

Невидима нишка в живота ни кратък,

А реши ли някой с пари да я купи,

не човек е, а жалък остатък!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??