7.05.2009 г., 20:47 ч.

Любовта към Химера 

  Поезия
1251 0 5

 

С любов в чудовищна Химера,
да я докосна исках със ръце.
Но жертва трябва ли да има
раздялата със моето сърце?...

 

 

Дори Пегас да съм обяздил,
да мога да летя навред,
не бих продал си аз сърцето,
с любов химерска занапред.

 

С молба към Зевса - той достоен...
Не ме допускай с нея във двубой!
Не искам мъка да ú сторя,
а само вътрешен покой.

 

Прекрасна е дори със бълващ огън
и с капеща отрова от змии.
Не бих пропуснал да изричам -
ОБИЧАМ Я!
Дори да ме боли.

© Михаил Михайлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??