29.08.2023 г., 7:38 ч.

Made in China * 

  Поезия
195 0 0

 

Гледам тая нощ - луната,
сякаш, че е от картина.
И съзирам от земята,
кратък надпис: Made in China! 

 

Трия си очите - надпис...
Стреснах се, ще се спомина.
Не е кино, не е запис,
пише ясно : Made in China. 

 

Търся в Гугъла, отвъдна
новина за таз причина.
Ама Гугъла се бъгна,...
Не се бъгна - Made in China. 

 

На приятел после звъннах,
дето си е във чужбина:
-Виждаш ли луната? - смънках -
Има надпис Made in China... 

 

Смее ми се... Орисия...
Сякаш ме заля лавина.
- Пил си - казва ми - ракия...
Ама пише :  Made in China.... 

 

 

*Made in China :да се чете-  Мейд ин Чина (произведено в Китай)

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??