2.02.2011 г., 15:48 ч.

Магистратка – из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
532 0 3

Кажи ми, магистратке,

кажи ми как се случи

парите на завода

чрез тебе да засмуче

 

ламята шестоглава

на бизнеса във сянка?!

Навярно си бозала

от едрата ù нянка?!

 

Личи си по палата,

издигнат край градчето,

по тлъстата заплата,

дори по БМВ-то,

 

личи по хонорарите,

по марковите дрешки,

червилото, помадите,

по банковите сметки!

 

Но ето, магистратке,

но ето, душко мила,

душата ти не в рая,

а в ада се е свила

 

и чака тя Законът

да каже свойта дума –

от теб да се избави

като болнав от чума!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??