31.07.2007 г., 23:01 ч.

Магия за любов 

  Поезия
926 0 12
Тази нощ, босонога и лека,
от реалния свят ще избягам,
ще проправя към тебе пътека
и във топли треви ще полягам.
Ще те чакам трептяща и гола,
с жадно тяло - опъната струна,
ще ми шепнат във мрака тополите,
че съм глупава и неразумна.
Ще ти дам лудо биле да пиеш
и магия любовна ще сторя,
ще съм хала и бясна фурия -
да не можеш със мене да спориш.
Да забравиш онази, която
у дома ти опекла е пита,
рязпиляла коси на кревата,
а очите и нищо не питат.
Тази нощ, зажадняла и топла
чакам пак под тополите в мрака.
Вече тръгна си вятърът нощен,
а аз чакам ли чакам... и чакам...

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??