17.03.2021 г., 9:07 ч.

Магията на Бургас 

  Поезия
291 0 1

Потапял ли си се в магията на Бургас, 

придърпвал ли те е  примамващ глас-

на вълни бурни с шепот за живот, 

на улици спокойни, чакащи своя гост. 

Потопи се и отпусни се, забрави своя ум, 

забрави грижи и неволи, без да имаш едно наум.

Остави мисъл, остави тревоги, но не

оставяй своята душа, 

нея Бургас ще я вземе

с приказката му в края на нощта. 

© Den Men Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • “Фанданго” имаха една песен: “Миг от приказка”. Няма пряка връзка със стихотворението, но си е бургаска песен. Също и: “Пътувам към дома” на “Мери Бойс Банд”. Липсва ми Бургас.
Предложения
: ??:??