8.08.2005 г., 0:11 ч.

МАЙСКА ДЪГА 

  Поезия
740 0 1

 

 

Майски дъжд – гергьовски дъжд

като из ведро се стича

над хора, улици и къщи.

Едно момиче и едно момче

захласнали се под дъжда,

нещо тайно си разказват.

Те даже не забелязват,

че станали са вир вода!

Гъстата дъждовна мрежа

от всички погледи ги скри.

Никой да не забележи

това тайнство и да ги смути.

Зад облака дъждовен скришом

подаде слънцето глава –

усмихна им се дяволито

и си направи с тях шега.

Над земята лъч преметна

и в смръщения небосвод

опъна лента многоцветна –

обгърна ги със чуден свод.

А знае се, че щом преминат

двама млади под дъгата,

те вечно щастие ще имат.

Честита ще им е съдбата.

 

© Елизавета Дорошенко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??