31.10.2008 г., 23:12 ч.

Малко по-малко 

  Поезия
1209 0 8

малко прекалила с грима

малко по-малко

приличаща на себе си

тя

крачи самоуверено

по уморените улици

на своето минало

и някак

не й се иска

да си признае

точно сега

че ако се върне

обратно

вкъщи я чака

малко студено кафе

и много време

докато

стане утре

малко понапълняла

малко по-малко

помъдряла

по детски усмихната

тя

вижда големите хора

да разхождат

малките си мечти

по малките часове

и не й се иска

вчера

да беше признавала

че голямата й мечта

да си остане малка

с всеки

изминал ден

става все по-сбъдната

малко по-отнесена

отколкото трябва

и малко повече

разбираща

отколкото

може да понесе

тя

все пак забравя

да помни

че напред и

наникъде

са еднакви посоки

и се усмихва

леко фриволно

на счупените токчета

и многото бримки

по стройните

крака

на иначе

прегърбеното

си минало

малко по-малко

ще бъде

последното малко

преди да стане

вчера

и преди

малко по малко

и тя

да стане

голяма жена

с малко дете

малко по-малко

от нея самата

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??