Един космат, дребен мармот
реши да свири на... фагот.
Хареса този музикален инструмент,
звучи като речта на президент.
Такъв огромен, с топъл глас!
Не толкова познат у нас.
Фаготът има есо, стройка от тръстика,
ще трябва на количка да се тика.
Мармотът почна да се упражнява,
пред него Зайко спира и се удивлява!
Хем слуша, гледа, хем се чуди:
- Що за животно, а и как се труди?!
© Иван Иванов Всички права запазени