20.10.2007 г., 12:48 ч.

Мечтание 

  Поезия
1266 0 9
Мечтание

Целуваш ли ме, няма да съм аз,
заспиваш ли, до теб ще съм в нощта ти,
разбудиш ли се в утринния час -
потрий очи - аз още съм в съня ти!

Във изгрева съзреш ли ме за миг,
поспри, вдигни очи към тоя смътен лик,
поискай - и за кратко ще ме върнеш -
със пръсти нежни пак ще ме обгърнеш.

Вълните в разлюляното море
ще изрисуват най-копняното лице
и лунен диск - вълшебно огледало,
ще възкреси желание замряло.
 


© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??