21.02.2019 г., 10:42 ч.

Мечтата боса 

  Поезия
363 0 0

По улиците шляпа босата мечта 
за нея всякакъв сезон е слънчев, 
за нея топъл е снега 
и облаците слънце пръскат!
По улиците шляпа 
неизживяната мечта, 
напред, нагоре и е млада, 
отминалите дни я правят все така 
усмихната и слънчева, неустоима! 
Асфалт, павета, прах от суета
в очите паднала мъгла любовна,
сърцето тупкането  ускорява
слънцето залива земята с топлина, 
мечтата боса, щом по нея още скита!
По улиците шляпа босата мечта, 
Подприпкваща, усмихната, с чадърче, 
в рокленце, цяло на цветя!
Тя в пух превръща,
на живота камъните остри
сърцето щом за нея още пита!
По улиците шляпа босата мечта!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??