22.06.2019 г., 20:23 ч.

Мечтател с книга в ръка 

  Поезия
307 0 0

Мечтател аз да бъда
с интересна книга във ръка,
да разлиствам лист по лист,
за да се пренеса в реалността.

 

Мечта си имам и то голяма – 
с фотоапарат в дланта света широк да обиколя,
да снимам птици, хора и цветя,
следвайки залеза в нощта,

 

да гледам как звездите грейнали са в мрака,
чисти като детската душа.
Да бях орел, да се рея в небесата...
да бях делфин, да плувам във водата,

 

но аз човек съм, пълен с мечти!
Богат мечтател с книга във ръка,
разлиствам лист по лист,
за да мога да се пренеса в реалността!

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??