25.03.2024 г., 20:28 ч.

Меден месец с Баба Марта 

  Поезия
124 3 2

МЕДЕН МЕСЕЦ С БАБА МАРТА

 

Животът ме постави пак на карта.

Заби във мен магарешки бодил.

Оженихме се снощи с Баба Марта! –

тъй не дочаках своя мил април.

 

Тъй както бях си легнал на дивана,

и в стихчета бях почнал да летя,

и Баба Марта просто ми пристана! –

със рокличка на пролетни цветя.

 

Изпих за смелост 200-300 грама.

Тя милна ми ваджишката брада.

И кротко каза: – Утре сме във храма,

да чуя – искам! – тихото ти: – Да!

 

Наряза сетне сиренце и лучец.

И тури хляб на вехтата бохча.

И тая заран чудото се случи! –

щом отчето навеки ни венча.

 

Какви права? Каква човешка харта?

Аз – дядо белобрад, недраг-немил,

започвам меден месец с Баба Марта! –

и втори меден месец! – през април.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??