12.02.2021 г., 8:27 ч.

Мераци 

  Поезия » Хумористична
321 2 7

Леля Гошка днес е притеснена - 
от комшийките е обвинена,
че по хорските мъже
се заглежда без да ще.

Толкоз хрисима и кротка
тя е също като котка,
как тъй без вина
ще я бутат във калта!

Завист явно ги гложде,
че са всички демоде,
а пък тя е свежа тьотка
и със сладостна походка.

Миминият мъж -
я заглежда не веднъж
и след нея все подсвирква -
щом със бира се нафирка.

А на Петя зетя и напет -
купи и красив букет!
Под балкона като пън стоя
цяла вечер серенада пя.

Райчо пък от махалата,
влюбено поиска и ръката!
До вратата и доприпка
с пръстен и със нова джипка.

Що да стори ...тя не знае,
май ще трябва да си трае,
а пък тъй да и се иска...
с хорските мъже да бъде близка.

Ах, тези нейните мераци -
са като бездънни каци,
кой ли ще ги утоли
и от любов ще изгори!

© Росица Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??