1.09.2023 г., 11:04 ч.

Мераклия 

  Поезия » Хумористична
159 0 0

Бях аскет от кръв и плът,

днес съм ненаситна хала.

Скромно сресвах се „на път“,

а сега – „на магистрала“.

 

И с жените съм така:

търсех симпатични, слаби,

а харесват ми сега

млади, апетитни баби.

 

Те харесват ли ме мен?

Не, признавам си. Обаче

пак се правя на ерген,

срещна ли красиво бабче.

 

А годините му са

без значение тогава.

На жената възрастта

по очите се познава.

 

Силата ми намаля,

може би десетократно.

Ала дамите това

не го знаят, вероятно.

 

Апетитът ми расте

от година на година.

Ех, дано веднъж поне

пак късметът ми намигне.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??