16.08.2014 г., 19:05 ч.

Миг, преди да се съмне 

  Поезия » Еротична
1666 1 13

Върху голата плът

не целувки, а въглени!

Бели свещи горят!

С устни-макове в тъмното

ти докосваш ме, палиш ме...

и ми даваш причастие...

С тънки пръсти ме галиш!

Споделеното щастие

е с дъха на любов,

с аромата на праскови –

Ерос, тръгнал на лов,

но изгубен сред ласките...

като стон на жена,

бликащ с всяко дихание

с венчелистна роса,

с вкус на страстно желание...

пламнал в огъня слог,

който гасне сред влагата,

лунна пропаст и... скок

в безтегловното падане...

Върху голата длан

не целувки, а въглени!

С тях ме връщаш оттам...

миг преди да се съмне!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??