14.09.2007 г., 19:07 ч.

Мила мамо 

  Поезия
2568 0 5
 

Мила моя мамо,

едно искам само.

Пак на теб се моля,

а ти моли Бога.

Със свито сърце,

с измъчено лице.

Знаеш си самичка

как понасяш всичко.

Година след година

младостта  ти мина.

Все в нова премяна,

с алените бузки,

с начервени устни.

Все с прическа беше

и все се веселеше.

От грижи големи,

от много проблеми,

колко бързо само

състари се, мамо.

Животът си изтече

и радост няма вече.

Живееш със тревога,

че вече аз не мога

каквато бях да стана

и пак да съм засмяна.

В лед ми е главата,

в огън е снагата.

Ти ми даваш сила

и вяра, майко мила.

С надежда гледам в тебе,

свий старите колене,

животът е жесток,

но мoли се ти на Бог

по-малко да боли

в последните ми дни.

Мила моя мамо,

за мен една си само.

Много те обичам

и на  теб  разчитам.

Дай, майчице, опора,

Надежда, Вяра в Бога.

С любов ме ти даряваш

 и ме успокояваш.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • благодаря мили мимичета! мама чете с мен коментарите и ви поздравява.
  • Понякога им стигат и тези две думи - мила мамо. Стих написан с много обич и нежност!!!
  • Много силна изповед...Прекрасен стих.
  • Присъединявам се към Маги!!!
    Поздрави Нели!
  • Ех, Нели , прекрасен е стихът ти , а още по прекрасно е , че имаш тази майчица свята сянчица, да те приюти и приласкае,с обич да те нахрани. Да ти е жива и здрава майчицата, щастливка си ти. Цункам те и те гушкам с обич.
Предложения
: ??:??