23.02.2020 г., 23:52 ч.

Министерският пост 

  Поезия » Хумористична
856 0 0

 

                                     В две правителства бил съм министър,

                                     ляво и дясно, ми така поисках,

                                     бях некадърен, не стигнах до трето,

                                     от мен министерството не бе превзето.

 

                                     Мечтаех си да го превзема отново,

                                     всичко за третия път бе готово,

                                     но премиерът не искаше мене

                                     и без това постът излезе солено.

 

                                     Министър добър бях, перфектен министър,

                                     за себе си управлявах парите,

                                     сметки платени или неплатени,

                                     постът излезе ми доста солено.

 

                                     Един нещо иска и друг нещо иска,

                                     всеки от тебе върховно изисква,

                                     изисква върховно, ти даваш, готово,

                                     решенията ти все са съдбовни.

 

                                     Приятел за нещичко теб ще помоли,

                                     обслужваш прищевки, обслужваш на воля,

                                     има свръхдоволни, самодоволни,

                                     има обаче и свръхнедоволни.

 

                                     Нещо да кривне и ти го отнасяш,

                                     макар че браниш се толкова страстно,

                                     нещо да кривне и тебе те хокат,

                                     в разкош плуваш и газиш в локви.

 

                                     Нещо да кривне и не те харесват,

                                     трудно ти е но на тях им е лесно,

                                     нещо пропуква се и е тъй ясно,

                                     че носиш в кабинета оставка

 

                                     Средства от тебе желаят ма няма,

                                     ей това ти е бедата голяма,

                                     финансови, всякакви други рамки,

                                     но всичко е само по и без презрамки.

 

                                     Смеех се, пиех, замислях се, плаках,

                                     обаждания от бизнесмени чаках,  

                                     сладък пост, влоши ми се здравето на мене,

                                     първият ден сладък, всички други  – солени.                  15.02.20

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??