30.05.2006 г., 18:55 ч.

Министрите са гладни 

  Поезия
686 0 3
 

Милиони изнемогват днес,
подложени на адски стрес
и нямат те пари
за залък хляб дори,
защото...
министрите са гладни!

И пенсиите малки са сега,
не засищат те глада,
живеят старци в нищета,
проклинат своята съдба,
защото...
министрите са гладни!

Трудно работа намират днес, уви
младите ни синове и дъщери,
разпиляват се накрай света,
за да избегнат тук глада,
защото...
министрите са гладни!

За болните да не говорим,
със здравна каса да не спорим,
на участ зла обречени са те,
дали са майка или пък дете,
защото...
министрите са гладни!

Купуват министерски синове,
мерцедеси, бе-ем-ве,
трябват им сега пари
- рушвет за диплома дори,
затова...
министрите са гладни!

Утре ще ни управляват те -
днешни министерски синове,
дипломи купили със валута
и на способните са били шута,
затова...
министрите са гладни!

Защото със парите за сираци,
болни, дечица и старици,
гласове от балами купуват,
а наум на майка псуват,
нали?...
министрите са ГЛАДНИ!

© Александър Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??