14.04.2006 г., 0:16 ч.

Мираж 

  Поезия
623 0 6

Мираж

Виждате ли как слънцето изгрява
и пробужда с мека топлина ?
От нощта беззвездна , то света спасява –
обляна във червено светлина .

Виждате ли диамантена роса
как блести върху зелените листа .
Как се рони върху черната коса
на момиче малко и гълта я пръстта .

Виждате ли как с косите му играе
вятър закачлив и с него той се смее .
Как с момиченцето той мечтае
и в сърчицето му живее .  

А розите – червени изумруди
под лъчите златни как блестят .
Вижте как ефирни пеперуди
в прохлада утринна трептят .

Виждате ли как малкото момиче
с усмивка влива се в стиха .
Невинно , като срамежливото кокиче ,
гледа ни на утрото духа .

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??