Всеки си има гледна точка.
Всеки си има свой мироглед.
За един светът, е кръгла топка,
а за друг – студено парче лед.
За бакалин, светът е прекрасен –
от луканки и от месо ...
Де да можеше той, да е даже
и от руйно пенливо вино.
По бакалски, мислят днес хора –
президенти на запад, държавни глави...
Дайте им само здрава опора
и земята ще сдъвчат, дори.
Туй, е тяхното свято желание.
Туй, е техния свят мироглед –
те създават на милиони страдание,
но стомасите са им в ред.
Не, не бива такава опора,
да създаваме тук, между нас.
Трябва просто да вдигнеме ствола,
на дървото “труд” и у нас!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени