6.03.2013 г., 22:30 ч.

Модерни сватове 

  Поезия » Хумористична
841 0 3

Тази рана си плаче за сол…
- Поседни, свато, на този стол.
Е, оно, и бастуна с тебе си ходи…


- Не, няма я внучката тука,
с лаптопа си „гони“ Фейсбука.
Казваш, в мрежата се запознали.


Харесали се и… готово,
без на живо да си кажат макар слово.


- Ааа, внукът ти къде е?
Аха, „Туитъра“ на бял кон го вее!
Не ме питай що ще правим с нашите млади,
ние се срещахме по мегдани, ливади.


- Дебнехме коя ще да ни менче разлее...
- Ох, Свато, а па и кой момък хубавее!


Казвам ти - за сол раната плачеее.
Ето, ида, сега сервирам кафето.
- Но пò други синовете ни бяха,
с дъщерите по дискотеки лудяха.

Сговорни бяха в ония години,
знаеха жест да направят.
И с дума чаровна да ги омаят.

Сега се пулят срещу Фейсбука,
а сватовството наше... на боклука.
Прощавай, свате, да стана не мога,
заболя ме и десната нога.

Постой, свато, бастуна подавам,
уф, че аз да се не сецна много внимавам...

       

 

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??