29.03.2022 г., 11:11 ч.

Моето дете 

  Поезия » За деца
912 1 3

                                     Моето дете

 Мило мое дете, малко сладко момче.

Някой ден няма да  си дете, а голям мъж.

Но дотогава моля те, прегърни ме още веднъж.

 

Тогава ще търсиш други  очи и ще забравиш за моите ти.

Но днес си моето  момче, то много бързо расте.

Спри, почака,й прегърни ме  ти преди  живота да продължи.

Колко са сладки тези дни преди моето дете да излети.

След години, когато остарея за тях ще копнея.

 

В студа през зимата с тях ще се стопля.

И малките палави очи ще търся, жадни за приключения и игри.

Празни ще са моите ръце , те няма да прегръщат малкото дете,

което утре ще  превърна в смело момче.

 

© Диляна Мързъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??