26.05.2010 г., 10:05 ч.

Моето жълто утре 

  Поезия
502 0 0

 

            Ще те боледувам утре

            в сняг от жълти пеперуди

            и през погледа ти ще преплувам 

            в слънчогледов смях, но утре!

            Утре пясък в дланите ще втрия,

            за да жулят като юлско слънце,

            утре лайковия чай ще пиеш

            в самотата си оцъклен.

            Милион глухарчета ще нося утре -

            пухчетата им ще са ти дар от мене,

            жълти бобчета ще хвърля утре -

            да предскажат моето безвремие.

            Шал лимонен ще наметна,

            ще се накича със пендари утринни,

            и през рамо даже няма да погледна

            с жълтия си поглед утре.

            Днес, зад жълтото перде

            ще бъда с теб... до утре!                        

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??