23.06.2007 г., 21:59 ч.

МОИТЕ ГОДИНИ 

  Поезия
902 0 4
 

МОИТЕ ГОДИНИ

 



Нанизват се година след година.

Редуват се сезон подир сезон.

На броеница пъстра се превръщат

и тъй върви природният закон.


Години бели и години цветни,

години тихи и години бурни,

години сладки, кисели, горчиви,

ту дълги, ту съвсем миниатюрни.


Години трудни, весели, щастливи,

години скромни или много смели

и в цялата си пъстрота събрани -

години дали, но и много взели!


Събрах ви днес в дланта си да ви видя,

да ви покажа на приятели любими

и да усетя щастие в гърдите,

че съм живяла пъстро,

                и следа след мене има!


200906

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??