Ще мога ли да скрия от света
богатството което притежавам?
Аз имам само няколко неща.
На никого не искам да ги давам.
Те мои са и аз съм им пазач.
Имам основателни причини.
Сякаш, че се движех по бръснач,
пазейки ги толкова години.
Какви са? - все ме питат, но не би.
Никой за нещата не научи.
Животът ми стремително лети,
но радвам се, че на богатство случих.
Те всички са единствено за мен.
Защо ли? Всъщност сам не зная.
Настъпи ли последния ми ден,
не мога даже, да ги завещая.
С мен ще загинат моите неща.
Но имам още път да извървявам.
Красив живот със същата съдба
имам, пазя и го заслужавам.
© Валентин Йорданов Всички права запазени