Ето ги!
Ето ги моите вечери -
като тъжни момичета,
като птици на клетка обречени,
като нежни сърца необичани -
ето ги моите вечери.
Ето ги -
тъмни и светли момичета.
Едрогърда луна неначената
сипе сребърен прах във косите им
и танцуват звезди на вечерника.
Мънички топли крила
моите птици за радост разперват -
тихо свирят със свити сърца
песен за нежност във клетка...
Как ги обичам моите вечери! -
тези тъжни момичета,
тези птици на клетка обречени,
тези нежни сърца необичани -
моите вечери.
© Ангел Веселинов Всички права запазени