11.12.2017 г., 2:08 ч.

Молитва 

  Поезия » Хумористична
707 2 1

Господи, дай ми търпение,
за да не избия всички
с тъпите им обяснения
и характери на мишки.
Господи, слез и си прибери
вересиите и вересийчиците,
помогни им и ги избави
от дните им мижавите.
На свестните път и жълтици,
Господи, дай им, за бога,
а плиткоумните кибици
дай ги за чанти от изкуствена кожа!
Направи живота на тия
първите лек като песен,
а на вторите с душевна немотия
направи им света тесен!
Господи, много ли искам!
1 работен ден, 3 да почивам.
Съседка киноартистка
и кмет в рода чичо.
Господи, кратко сме тука.
Днес в 312 се возиш, утре теб те возят.
Дай ми живот, без да ми пука,
и 1 милион евро. Ако може!

 

Йордан Гергов

© Йордан Гергов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Време е за чудеса! Току виж ти се изпълнило някое желание!А, малко по- сериозно... Вчера говориха за Хитрино, година след катастрофата. Типично по нашенски, някои са се облажили от помощи, проекти, а други благодарят, че са оживели и чакат помощ!
Предложения
: ??:??