17.06.2005 г., 0:29 ч.

Молитва към Бога 

  Поезия
846 0 2
 

Ти си моят огън и извор на надежда,

всеки миг към Тебе денят ми поглежда.

Ти си мойта радост и мойто вдъхновение

и на всички проблеми ключът към решение.

Във Твоето лице намирам красотата

на черното и бялото, на мъжът и жената.

 

Вярвам във тебе, защото си истина

и единствена светлина чудотоворна на света.

И моята вяра аз знам, че е искрена!

Тя идва от сърцето, а не от ума.

 

Всеки ден към тебе молитвите си пращам.

Господи могъщи, чуй моят зов!

Дори и да не мога сетивно да те виждам,

аз знам, че ти си символ

на вечната любов!

 

 

             

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • за мен първата е по-добра.
    Аз си падам малко агностик, но все пак знам какво е вяра. мисля, че много добре си се изразила.
  • Последната строфа е особено силна!Поздрави!
Предложения
: ??:??