8.11.2019 г., 22:03 ч.

Момче и вятър 

  Поезия » За деца
806 1 3

– Ти, топъл Вятърко крилат,

приятел ми бъди и брат!

Шега със мен не си прави

и шапката ми остави!

Ако си добър със мен,

ще си играем всеки ден.

Въздържаш ли се от белѝ,

ще сме приятели добри.

Хайде, с тебе да препуснем,

пъстри хвърчила да пуснем!

Аз изпъстрих ги с боички,

цветни, хубави са всички.

За игри е ден прекрасен!

– Е, добре, аз съм съгласен! –

рече Вятърко тогава. –

Ще е хубава забава!

Волният и топъл вятър

става ти от днес приятел.

Уважение ще имам,

нищо няма да ти взимам.

За приятеля с любов

аз на всичко съм готов.

Хвърчилата лекокрили

ще издигнем с дружни сили.

Ти връвчицата им дръж,

аз ще духна изведнъж,

ще ги вдигна във простора

над цветя, дървета, хора.

Твойте пъстри хвърчила

ще летят като с крила,

като птици полетели

там, сред облаците бели.

© Ангелина Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??