15.09.2023 г., 15:24 ч.

Момиче с есенен блузон 

  Поезия
191 4 4

МОМИЧЕ С ЕСЕНЕН БЛУЗОН

 

... облаците вятърът разчепка –

денкове от вълна на дарак,

като мигла, литнала от клепка,

бе луната в есенния мрак,

черпих те с кутийка сок от киви,

и прекрасна нощ се очерта! –

бяхме тъй нетрайни и красиви,

миг, преди да хлътнем в есента,

с дънките ти, скъсани нарочно,

и блузона с цвят на крем брюле,

бях край теб самата непорочност! –

трезвен като захарно петле,

 

гушнах те на пейката – и вярвах,

че към нас добър ще бъде Бог –

и в стайче – за ужас тих на Варна,

ще ни пъхне в стар панелен блок,

и пилеех твоите косици

с щедростта на влюбено дете –

цял живот сънувам светли птици,

но от мене все отлитат те,

кацнал като славейче на трънки,

ще възпея с Третото петле

скъсаните твои летни дънки

и блузона с дъх на крем брюле.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??