4.07.2023 г., 17:21 ч.  

Морето 

  Поезия
158 3 2

Вълните шепнат в пясъка лъжи

за чистата любов в нощта родена.

Как сбъдват се красивите мечти.

Сълзата щастие изгаряща, солена.

 

И гали бризът голите тела.

Очите търсят обич сред звездите.

Морето е свидетел на това,

че има плът, но няма ги душите.

 

Брегът е вече с есенната пустота.

Вълните с ярост се разбиват.

Разветите коси от вятър самота.

Мечтите сиви облаци обвиват.

 

Ти приеми морето е това.

Вода достигаща безкрая.

Създадена от Бог творба.

Картина на Земята и на Рая.

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??