13.06.2019 г., 23:47 ч.

Моят свят 

  Поезия
425 6 4

ххх

 

 Бъдете в този свят, но не от този свят.

                   Гълъбина Митева

 

Отивам си във моя свят.
Там всичко ми е подредено.
Звездите имат аромат.
Мечтите имат си вселена.

 

Тъгата ляга да поспи.
Завивам я добре с надежди.
За грешките си си простих
и все по-хубава изглеждам.

 

Доброто в моя свят е цар.
А радостта е нежна жрица.
Искреността е светъл дар.
Доверието е искрица.

 

Понякога се връщам аз 
във този свят, където вие
ръмжите, плачете без глас,
от болка даже ви се вие.

 

Долитам тук да донеса
със шепи думи, обич тиха,
да ви разтворя небеса 
на дъното на два-три стиха.

 

И после да си тръгна пак,
смирена, весело-самотна.
Да ви помахам с таен знак
и във сълзѝте ви да кротна.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лечебен стих...!
  • "Тъгата ляга да поспи.
    Завивам я добре с надежди.
    За грешките си си простих
    и все по-хубава изглеждам."

    Красива поезия, какво друго да се каже?! Поздравления и от мен!
  • Бъдете част от този свят, но винаги живейте в своя...
  • - Приятелко, защо при теб утихва всякакъв поет?
    - Защото аз не съм човек... А на поета полет лек!
    Поздрави за пресъздадения нежен свят!
Предложения
: ??:??