3.10.2023 г., 9:08 ч.

Моята малка тайна 

  Поезия
301 2 2

МОЯТА МАЛКА ТАЙНА

 

Което знам, за другите е тайна.

А аз си знам, че нищичко не знам.

Из мозъка ми – в гънката нетрайна,

на капки капе сетната ми RAM.

 

От мен започна всичко да се губи.

Прочетеното – нейде се затри.

И книгите – светулчици в коруби! –

не ме отвеждат вече вдън гори.

 

Престанаха да са ми интересни

добрите, непостигнати неща.

И този свят – за мен прочетен вестник! –

отказвам повече да го чета.

 

И все по-рядко хората разбирам? –

особено, когато стават зли.

Самотници ли чезнем из Всемира?

Не бяхме ли за друго тук дошли?

 

И – както сяда просякът недъгав

да дъвче хляб на своята бохча,

все по-дълбоко в себе си потъвам.

От ден на ден все повече мълча.

 

Ще литна из Вселената безкрайна.

И ще си вея бялата брада! –

човек, отнесъл малката си тайна,

която никой тук не разгада.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??