27.09.2007 г., 19:48 ч.

Мразя?! 

  Поезия
779 0 4
Мразя?!... Да, "мразя" е хубава дума,
но дали може да се изтрие от съзнанието с гума?
Осъзнай се малко и помисли...
значението на думата "мразя" разбери.
Казваш, че мразиш лъжата тотално,
но има ли човек, който не лъже идеално?
Казваш, че не можеш да грешиш?
... а можеш ли човек да възкресиш?
можеш ли в себе си злото да победиш,
без никого съзнателно да нараниш?
Кога ще разбереш, че "мразя" е дума силна...
... дума, изразяваща омраза обилна?
Знаеш ли... мразя те, когато се смееш...
да прикриваш омразата... не умееш...
Мразя те, когато казваш, че ме обичаш,
а в същото време истината лъжа наричаш.
Мразя те... когато ме ревнуваш
и когато тъй наивно с мен се бунтуваш...
Мразя начина, по който разсъждаваш
и на чувствата си свобода не даваш...
По дяволите... мога ли да мразя човек като теб?
Най-специалният за мен, но отнет...
Искам само да ме разбереш...
можеш ли спомена за мен да погребеш?
Нека да съм злобна и егоистична в очите ти...
нека да съществувам и живея в мечтите ти...
... писна ми да бъда пешка в игрите ти...
можеш ли да прекараш с мен дните си?!
Искам да властвам във фалшивия ти свят,
свят... на хора като теб познат...
Искам в мислите ти да гния...
искам твоя свят да преоткрия!

© Миши Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щом умееш да намираш римите е добре - имаш богат речник. Остава само да направиш план на описанието, за да е смислово издържано, както вече казах. Пожелавам ти много успех!
  • еми... тва ми е едва второто стихче ^^ хъх
  • :/ Няма никаква логика тук... поне аз не я виждам... Въпросът не е само да намериш подходящите рими. Трябва да има ритмичност и да е смислово издържано
  • Харесва ми..
Предложения
: ??:??