21.03.2018 г., 22:51 ч.

Муж на место 

  Поезия » Хумористична
378 0 5

 

Муж на место

 

 

Седим и мислим. Мислим и седим.

За кво ли требе све да си търчим?

Мойта дом да седнем ми не дава!

Само гюрунтие ми създава!

Що съм дал кукуруз на прасето?

Дал ли съм оцутра на кучето?

Яйца що кокошкьете не носе?

Ората вече пошли да косе,

а я бил съм се въртел ко шиле

и съм изпозатръл свете виле!

Кага поем дирим по комшиете,

све съм си висел преди капиете!

Бил съм уморил от глад овцете,

ослабеле много и козете!

Бил съм мръжльековина, кълне ме,

ама па на мене ми не дреме!

Два пути на сено дооди,

два пути ливадете греши!

Варди сенкюту да не избега,

цел дън поди ню си се протега!

Уж че иде компире да сади,

а наесен нищо не извади!

Кво да пипне, оно све исъне!

И не дава човек да подъне!

Ама я че узнем да се стегнем,

усвет че прифанем, че побегнем,

че се скутам негде по горуту,

по-далеко да съм от женуту!

А она като е таа арница

и у селото първата гузизца

нек да види ко се гледа стока

а не само по мене да ока!

Ако требе и ню че подменим!

Даже и с по-младу че гю сменим!

Още малко че гю потърпим,

покре ню у нас че се въртим,

па като прифанем изеднуж

та да види, че и я съм муж!

Нема све она како га кае!

Кой е мужът требе да се знае!

 

.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??