11.06.2007 г., 20:00 ч.

Музата на демона 

  Поезия
577 0 7
  Демонът сьтвори си проститутка,
  за да сложи край на пустия мерак,
  който водеше го само до въздишки
  от умора, огорчение и страх.

  Даже почнал беше да си мисли, че е болен:
  по знахари ходи, търси лек,
  а на църква вьв неделя се помоли,
  с простосмъртните за прошка и кьсмет.

  И загуби си лика на безпощаден,
  в хората не всяваше респект,
  стана просто като отминаващ спомен
  за минало величие на цар и век,

  но както си седеше сам вьв ада,
  хрумна му идея зла -
  да сътвори една красива, леконравна дама,
  за да поквари с нея мьжките сьрца.

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??