21.11.2023 г., 12:26 ч.

Мъжът на 66 

  Поезия
157 5 4

 

МЪЖЪТ НА 66

 

Мъжът на шестдесет и шест не лъже! –

все още е със Времето на "ти".

Макар че сутрин се събужда тъжен

от неосъществените мечти.

 

Във фитнеса все още вдига гири.

И пъргаво подскача на въже.

И всеки ден изпива две-три бири,

тъй както всички истински мъже.

 

Прав панталона още си облича.

Мъжът и на шестдесет и шест е пич! –

все още яко пали му "Москвич"-а,

макар с увиснал в Нищото теглич.

 

Все още Цар на табла, шах и карти,

играе със съдбата на барбут!

И няма нищо общо с тия старци,

на припека заспали с вестник "Труд".

 

В морето след девойчиците гледа,

готов да скочи! – и да ги спаси.

Да вихри цяла нощ до гредореда! –

в таванчето си техните коси.

 

И влюбени са варненските елфи,

изпаднали по него във екстаз.

Елате? – да си щракнем тихо селфи? –

Мъжът на шестдесет и шест съм аз.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??