11.02.2006 г., 13:07 ч.

МЪЛЧАЛИВО СЪРЦЕ 

  Поезия
1052 0 6
               Мълчаливо сърце


Дали ще избледнея като сън в нощта безлунна,
като мисъл непотребна ли ще ме забравиш?
Дали в душата ти ще тръпна като огнена мечта безумна,
или по пътя си ще ме оставиш?

Ще бъда ли в сърцето ти любовна песен,
мелодия, нашепваща слова красиви,
или ще съм листо, отронено от златна есен,
запратено далеч от теб от ветровете диви?

Ще бъда ли на устните ти аз усмивка лъчезарна,
смехът ти, радостно разкъсал тишината,
или ще съм омразната, презирана, коварна -
изплаканата и забравена - в очите ти сълзата?

Каква съдба в живота свой ми отреди,
тупти в дланта ти сърцето ми, но полуживо,
какво е мястото ми в мъжките ти дни,
защо... защо сърцето ти е мълчаливо?


19.01.2006г.

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??