28.07.2007 г., 3:58 ч.

На 6 

  Поезия
669 0 11
На 6 е... Вече спи.
В съня си е невинна и красива!
Прекрасни две... затворени очи,
говорещи, дълбоки, закачливи!

На 6 е... Още спи.
Сърцето равни удари отмерва,
дъхът й гали ме, нашепвайки...
приказната песен на латерната.

На 6 е... Нека спи.
И нека този сън да бъде неин.
А аз ще я прегърна. И прости,
дете, че грешките са за големите!

На 6 е... Времето тече
като потока, горе в планината.
Ту тих, ту буен, своенравен.
Ту носещ ни спокойствието на равнината!

На 6 си... и Бъди!!!
И утрешните дни ще бъдат твои.
От тях Доброто съхрани...
А грижите... ще бъдат мои.

© Детелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??