10.02.2013 г., 20:44 ч.

На 80 % от богатите 

  Поезия
424 0 0

Богатите! - тотално изтрещяхте,

със лакти бутате се най-отпред,

сърцата ви буквално залиняха,

превърнаха ви се във бучки лед.

 

И гледате на всички отвисоко,

с презрение подавате ръка

и къпете се в собствено благополучие,

заграбихте от другите света.

 

Строите ужасяващи палати,

натъпкани със вещи и позор

и возите се в скъпо Мазерати,

а дрогата е в задния ви двор.

 

Издигнахте си храмове на гузна съвест

и свещи палите без капка срам,

а Господ гледа ви и се е хванал за главата,

такова лицемерие прозрял.

 

Организирате си порнографски сбирки,

опивате се от безумна страст

и подарявате си на телата свирки,

прогизнали от луда сласт и власт.

 

И мазните лица ви погрозняха

от тъпкани хладилници с меса,

душите ви необратимо полудяха,

загрижени за личните си телеса.

 

Скъперничеството ви ръфа от сърцата,

невежество разяжда ви ума,

надменността обсебила ви е душата,

а алчността е вечното ви състояние на духа.

 

Ще дойде ден да си потърсите сърцата,

ще се разкайвате и скубете коси,

но ще откриете в гърдите си стомана,

а на местòто на душата куп пари.

 

И всеки ще избягва да ви среща,

ще си мечтаете за капчица любов,

ще се разкайвате и молите за прошка,

ще я получите - но в някой друг живот.

 

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??