През светофара, на червено профучал
младеж един, със мерцедеса бял.
На пост обаче, патрулът го видял,
изпречил се на пътя и го спрял.
— Документите ми дайте, за проверка!
Минахте на светлина червена!
– Нямам. Документите са чужди,
оръжие кат' карам, са ненужни!
– Ккк... какво? Оръжие ли?!... Кккак така?!
Багажника отваряй веднага!
– Разбира се, че ще съм въоръжен!
Как ще карам наркотици всеки ден?!
– Боже, Господи!!!... И наркотици карал!
Стой на място, ръцете на волана!...
И пистолет насочил притеснено,
отстъпил и докладвал мигновено:
– Ало, пратете подкрепление веднага!
... Щом казвам, значи се налага!
Залових престъпник въоръжен, опасен,
без документи – напълно ли съм ясен?!...
Патрулки шест след три минути идат
и в кръг заподозрения блокират...
С непукизъм дъвче си шофьора
и с усмивка гледа – хеликоптер горе...
Шефът към младежа : — Книжка извадете!
Полека... да виждам ви, ръцете!...
Шофьорът документите подава,
а комисаря строго продължава :
– Претърсете незабавно и купето
и багажника му, отворете!...
... Обаче, вътре не откриват нищо...
И младежът "гневно" се отприщва :
– Кажете ми, какъв е този маскарад?!
– От полицая получихме доклад,
че документи нямате въобще...
и сте с оръжие, и наркотици – се закле!
– Нима?! Бе, вие луди ли сте, че защо,
ако карам да признавам? ... За какво?
Настоявам за обезщетение –
за недостойното ви поведение!
– Човекът ви, е с въображение богато
и държа се странно и чудато!
Още малко – допълнил "възмутено",
ще каже, че минАл съм – на червено!!!
© Pepi Petrova Всички права запазени