11.07.2020 г., 13:14 ч.

На Дѐла и Благо 

  Поезия
358 1 1

На
Дѐла Кръстева Благоева (Нѐли),
ортопедична медицинска сестра
и на
Благой Стоянов Благоев,
медицински фелдшер 
и
майор от Българската народна армия

 

 

Имах си кака и батко! —
Сгряват ме те неуморно! —
Човечността им крепѝ ме
и на душа е просторно!

 

Имам! си кака и батко! —
Те — със сърца-благосло̀ви
и мирогледи градивни,
чупят тъгѝ и окови!

 

Имам! си кака и батко! —
Ръчкат, окрилят, подтикват! —
С тях се живее щастливо! —
Те в мен усмивки извикват!

 

Имам! си кака и батко! —
Живи и прѐлюбвестру̀йни! —
Двойка! — Чуда̀тка с чуда̀тко!
И светлина помежду̀ ни!...

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??