13.12.2005 г., 23:39 ч.

На Г. 

  Поезия
856 0 1
Тази нощ, когато пишеш с мисли името й
на отсрещната стена на стаята...
Тази нощ, когато рисуваш с пръсти чертите й
по полиците с книги...
Тази нощ, когато търсиш в моята усмивка - нейната...

В такава нощ се моля с мисли
да залепиш моя снимка на отсрещната стена на стаята...
В такава нощ заравям пръсти в книгите
с надежда да изтрия пясъчната мъка, оставена от теб...
В такава нощ опитвам да се усмихвам като нея,
защото вече съм забравила своята усмивка...

След такава нощ...
В нежния проблясък на утрото,
ти за миг, за два ще видиш
нейните ръце, вкопчили се в твойта плът,
нейните очи, тревожни питащи...

В следващ миг...
Това са моите очи - тревожни, питащи - удавници
и моите ръце - парещи и жадни...

© Радост Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??