НА ГАЛЯ
Посвещавам на Галя - Лунна сянка -
едно искрено и добро момиче,
с което наскоро се запознах.
Може би сценаристи нахакани
ще пишат сценарии на живота ти.
Може би шахматистчета малки
ще решат, че си пешка
върху шахматна дъска.
Може би талантливи художници
с уж красиви и нежни души
ще твърдят, че сбъдват мечтите ти,
рисувайки пъстри картини.
Може би "мастити" поети
ще ти свирят на тъничка струна
за своята-чужда любов.
Усмихни им се мило.
Отмини. Не им вярвай.
Повярвай само на оня,
който, не с думи и символи,
а с ръка ще бърше кръвта
по пътя към твойта Голгота.
Може би ръка непохватна и груба,
но ти не предавай никога
усмивката на детето си -
нека тя да ти бъде светъл маяк
в бурите, истински, на живота,
защото без нея няма ни радост,
ни щастие друго.
© Даша Всички права запазени