19.11.2011 г., 17:18 ч.

На гости по време на пости 

  Поезия » Хумористична
534 0 2

У нас, от снощи, имаме си гости.

Стъкмих им маса, откъде да знам, че

на крак дошли са коледните пости.

За всеки има по едно кебапче,

на скара и кюфтето се пече.

- Добре дошли! - им викам пак, обаче


не кусват даже хапка от мезето,

но сетих се, че то върви със вино.

Набързо аз отскочих до мазето -

на хладно там наложен е пелина

и все така ме чака някак чинно.

Наточих, резнах и калъп сланина.


Напълних им до горе потни чаши,

а аз на екс опънах цяло менче.

Не пиха, сякаш нещо в мен ги сплаши.

Наточих още, тъкмо вдигах тост и,

не щеш ли, навести ме мисъл мен, че

на гости са ни коледните пости.

 

           Златко Станоев

© Златко Станоев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъй, тъй!
  • Хихи! Ами така ще е, като не гледаш църковния календара!
    Но пък ето ти едно хубаво нещо от цялата ситуация - спестил си от мръвката!
Предложения
: ??:??