3.04.2024 г., 21:55 ч.

На избори ще се ходи! 

  Поезия » Гражданска
278 0 0

На избори ще се ходи,

пак лапач ще изберем,

който овцете ще води,

няма край нашият ярем!

 

А овцете пак си блеят,

вси нередности търпят,

пак бедно ще живеят,

ако продължат да спят!

 

Много вълци в тази слаба държава,

ала още повече е електоратът сляп,

теглото ни явно ще си продължава,

че тълпата иска сал зрелища и хляб!

 

Вместо да сe изчегърта порочната ни система -

по старому си караме, агонията дали ще спре,

въобще на кой за нашата държава му дреме

и дали родината ни ще я има, или ще отмре!?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??