12.06.2013 г., 10:06 ч.

На Лицеви Опори 

  Поезия » Гражданска
331 0 0

Живееме в наведена държава,

живееме в наведен строй!

Демократи-комсомолци ни припяват,

с ледени сърца обвити в лой.

 

Кривата броят за права,

правата я хвърлят в кош.

Спускат ни "свещена крава",

който я не иска, става лош!

 

Гладки ръбове ни поучават,

трябвало да им благодарим,

кривнеш ли – пред теб застават,

вдигнеш ли се – пада бой.

Вълчи времена настават,

времена на вълчи вой!

 

Не върви да поучавам,

но на края в резюме:

Ако ти не се продаваш,

няма да си невредим.

Остава ти едното право:

слуга да си на този тим!

 

12-17.03.2013 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??